Hyppää sisältöön

Mediataitoviikko

Aika:
5.02.2024 – 11.02.2024
Paikka:
Nuorisokeskus Pultti, Nuorisotila Tyrmä
Järjestäjä:
Valkeakosken kaupungin nuorisotoimi

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, ja se suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kymmenien kansallisten organisaatioiden kanssa. Se on myös osa kansainvälistä Safer Internet Day -kampanjaa.

Lisätietoja mediataitoviikosta löydät osoitteesta www.mediataitoviikko.fi

Mediataitoviikon kuvituskuva, ihminen viestii puhelimella
Kuva: Mediataitokoulu.fi / Roosa Hepomäki.

Mediataitoviikko käynnistää Pulttilanien ilmoittautumisen

Mediataitoviikon ensimmäisenä päivänä 5.2. käynnistyy nuorisotoimen järjestämän Pulttilanien ilmoittautuminen. Lisätiedot kevään 2024 Pulttilaneista ja niiden ilmoittautumisesta löydät Nuortenkoskin verkkosivuilta osoitteesta: https://nuortenkoski.fi/tapahtumat/pulttilanit-kevat-2024/

Mediataitoviikko nuorisotiloilla

Molemmilla nuorisotiloilla (Nuorisokeskus Pultti ja Nuorisotila Tyrmä) mediataitoviikko näkyy ja kuuluu: tiloilla on mahdollisuus tutustua tarkemmin nuorisotoimen mediavälineistöön esimerkiksi valokuvauksen merkeissä. Tarjolla on myös tuttuun tapaan digitaalisen pelaamisen välineistö.

Mediataitoviikolla kokeillaan myös tuottaa AI-generoitua taidetta. Pysyhän siis kuulolla!

Mediataitoviikon toiminnat

Millaista mediankäyttöä pitäisi mielestäsi tuoda näkyväksi osaksi nuorisotilojen nuorten iltoja? Onko mielessäsi jotain, mitä haluaisit ehdottomasti tehdä tällä viikolla tai myöhemmin? Ota meihin yhteyttä, niin mietitään, kuinka voisimme toiveesi toteuttaa!

Oletko koskaan miettinyt, mikä oli sinulle tärkein media pienenä? Entä nykyään?

Mediataitoviikon kuvituskuva, ihmisiä tanssimassa puhelimen kuvatessa
Kuva: Mediataitokoulu.fi / Roosa Hepomäki.