Hyppää sisältöön

Nuorisovaltuusto

Lasten ja nuorten osallistumisesta ja kuulemisesta säädetään nuorisolain (72/2006) 8 §:ssä sekä kuntalain 410/2015 26 §:ssä. Nuorisovaltuuston (nuva) toiminnasta vastaa Valkeakoskella nuorisopalvelut. Nuvan jäsenet ovat 7. -luokkalaisia – 19-vuotiaita paikallisia nuoria. Toimintakausi kestää kaksi vuotta. Nuorisovaltuutetut edustavat nuoria kaupunginvaltuustossa ja -lautakunnissa. Nuorisovaltuustolla on oma määrärahansa käytettävissä vuosittain nuorten toimintaan.

Nuvan pöytäkirjat ja muuta tietoa on nähtävänä Nuortenkoskin nettisivuilla.

Osallisuus

Osallisuus tarkoittaa kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin, esimerkiksi yhteiskunnan kehittämiseen, elinympäristöihin ja päätöksentekoon yleensä. Osallisuus ei ole aikuisten keksimä leikki, vaan se perustuu lainsäädäntöön ja erilaisiin julistuksiin. Laissa osallisuudesta säädetään esim. Perustuslain pykälissä 2§, 6§ ja 14§ sekä Kuntalain pykälässä 27§;.

Nuorisolaissa (8§) sanotaan, että nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa ja heillä tulee olla mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä ja politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Kansalaisten osallisuuden edistämiseksi on luotu erilaisia rakenteita ja välineitä. Toimivat rakenteet eivät kuitenkaan itsessään saa mitään aikaan, ellei kansalaisilla ole halua osallistua. Jokaisen on mietittävä, onko itse valmis panostamaan edes pienen osan omasta ajasta yhteisten asioiden edistämiseksi.

Voit jättää palautetta ja kehitysehdotuksia nuorisovaltuustolle Valkeakosken kaupungin verkkosivuilla.
Facebook: Valkeakosken Nuorisovaltuusto
Instagram: @valkeakoskennuva
Tellonym: tellonym.me/ValkeakoskenNuva

Nuorisovaltuusto 2021-2022

Jenna-Julia Rantala pj.
Jussi Helander
Vilma Hoviniemi
Mandi Kaura
Mimmy Keinänen
Roosa Kukkonen
Nuutti Kurikka
Elsa Nisula
Jasmin Rautanen
Victoria Remmelg
Pinja Tuominen
Laura Vugts
Vilja Vänskä

Kokousajankohdat syksy 2021:

16.8.  13.9.  11.10.  8.11.  9.12. 

Nuorisovaltuustoon saat yhteyden heitä ohjaavan nuorisonohjaajan kautta: Lotta Kniivilä 040 335 6828, lotta.kniivila@valkeakoski.fi. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen nuorisotoimisto@valkeakoski.fi

Ota rohkeasti yhteyttä!