Hyppää sisältöön

Osallisuus

Osallisuuden malli Valkeakoskella

Nuorisovaltuusto

Valkeakosken nuorisovaltuuston toiminnasta voit lukea lisää täältä.

Koulujen oppilaskunnat

Oppilaskunta on yhtä kuin kaikki koulun oppilaat. Oppilaskunnan hallitus on demokraattisesti valittu toimielin, joka edustaa kaikkia koulun oppilaita. Valkeakosken perusopetuksen opetussuunnitelmasta voit lukea lisää oppilaskunta toiminnasta.

Kehittämiskeskus Opinkirjon “Oma oppilaskunta” sivut löytyvät täältä.

Harrastava Valkeakoski

Harrastava Valkeakoski tarjoaa maksuttomia harrastuksia perusopetuksen oppilaille toiveiden mukaan, toiminnasta lisätietoa sekä ilmoittautuminen.

Nuorilta nuorille toiminta

Nuorilta nuorille -toiminta sisältää erilaisten lasten ja nuorten ryhmien kanssa työskentelyä, jossa nuoret tuottavat toimintaa itselleen tai toisille nuorille. Toiminta on omaehtoista ja heidän tarpeistaan lähtevää, johon he voivat itse nuorisonohjaajan ohjauksessa ja tukemana vastata.

Toiminta on osa nuorten osallisuus- ja vaikuttamistoimintaa, jossa kiinnostus pop-up-luontoiseen toimintaan ja ryhmiin on merkittävää.

Voit kysyä lisää Nuorilta nuorille-toiminnasta nuorisonohjaajilta!

Mediareppu

Osallisuuden kehittämiskeskus

Osallisuuden osaamiskeskus Kehittämiskeskus Opinkirjo lisätietoa, työkaluja ja esimerkkejä nuorten osallistumisen mahdollistamiseksi osoitteesta: https://nuoretjaosallisuus.fi/.

Helmirahoitus

Helmirahoitus on Pirkan Helmen oma rahoitusväline, jonka rahoittavat alueen kunnat. Pienillä, kohteesta riippuen 100-1000 euron tuilla on tavoitteena täydentää Leader-rahoitusta. 

Helmirahoitusta voidaan myöntää

  • nuorten yhteiseen tekemiseen, esim. tapahtumien järjestämiseen tai harrastusmahdollisuuksien parantamiseen nuorten itsensä toteuttamana
  • yrittäjien osaamisen ja yhteistyön kehittämiseen, erityisesti yksinyrittäjät huomioiden
  • yhteisöjen ekotekoihin, esim. yleishyödyllisiin investointeihin, jotka edistävät vihreää siirtymää.

Lisätietoja täältä.