Hyppää sisältöön

Tammikuun tietokirjavinkit

Katharina von der Gathen:
Eläinten rakkauselämä (Nemo 2020)

Punaisella taustalla kaksi kauloistaan toisiinsa kietoutunutta flamingoa sekä muita eläinpareja

Tutustu eläinten seurusteluun, lisääntymiseen ja perhe-elämään

Flamingot flirttailevat porukalla. Merihevoset tanssahtelevat suut yhteen liimautuneina. Tervapääskyt lempivät ilmassa. Leijonat saattavat paritella jopa 40 kertaa päivässä, pandat eivät juuri koskaan.

Hauskasti kuvitettu kirja valaisee eläinten lisääntymistä ja perhe-elämää: miten sinivalaat liehittelevät puolisoehdokkaitaan, miltä koalan sukuelimet näyttävät, kuinka etanat parittelevat ja miten strutsit pitävät huolta poikasistaan.

Kari Kakkonen: Dragons out! : lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta (Avain 2020)

Kaksi lasta katselee taivaalla tulta syöksevää lohikäärmettä.

Opi ohjelmistotestausta hauskalla tavalla, lukemalla tarinoita lohikäärmeistä ja ritareista. Kirja myös sopii erinomaisesti kenelle vain, joka haluaa tietää, mitä ohjelmistotestaus on.

Kirja kertoo kahden lapsen, Lauran ja Teron, seikkailuista, joissa törmätään kyliä ja linnoja häiritseviin lohikäärmeisiin. Lapset oppivat erilaisista lohikäärmeistä ja niiden kukistamisesta ritarien avulla. Lapsista kehittyy poikkeuksellisen taitavia lohikäärmeasiantuntijoita.

Kari Kakkosella on yli 20 vuoden kokemus ohjelmistotestauksesta. Hänen yrityksensä Dragons Out Oy edistää ohjelmistotestauksen tuomista lasten tietoisuuteen.

Sara Stanford: TikTok – salaisuuksien kirja (Readme.fi 2020)

Neljä nuorta ihmistä, vaaleansininen tausta

Tästä TikTok-oppaasta saat tietää TikTok-tähdistä, jotka ovat suosittuja Suomessa sekä maailmalla – mukana myös suomalaisia. Löydät yksityiskohtaisesti faktoja starojen parhaista videoista, heidän elämästään sovelluksen ulkopuolella – ja kaikenlaisista muista asioista, jotka on pakko tietää. Tämä äärimmäisen runsas sisäpiiriteos sopii kaikille, jotka ovat koukussa TikTokin maailmaan.

TikTok: Salaisuuksien kirja kertoo muun muassa:
– menestyneimpien TikTok-tähtien tärkeimmät tiedot
– ketä TikTok- tai YouTube-staraa lukija muistuttaa
– miten oma TikTok-tyylinen video tehdään turvallisesti
– Internetin vaikuttajista, jotka tekevät hyvää Lukijat oppivat esimerkiksi tanssiliikkeiden ja lip sync -tekniikoiden avulla luomaan ja jakamaan videoitaan kuten @lorengray, @babyariel ja muut hashtagsankarit.

Joey Davey: Minecraft – rakennusmestarin opas – maailman ympäri (Readme.fi 2020)

Minecraft-rakennelmia

Sinustako Minecraft-rakennusmestari? Kyllä!

Vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden avulla luot Minecraft-maailmaan 15 upeaa rakennelmaa. Malleina ovat oikeat, upeat rakennukset eri puolilta maailmaa.

Kirjassa on kaikentasoisia projekteja: nopeita, keski-vaikeita ja mestarirakennelmia. Kehitä rakennustaitojasi vinkeillä ja kikoilla. Pian rakennat mitä tahansarantamajoista siltoihin ja pagodeista palatseihin.Tämä aidosti interaktiivinen opas antaa inspiraatiota Minecraft-rakentajan mielikuvitukselle.