Hyppää sisältöön

Tammikuun lukuvinkit

Anniina Mikama: Myrrys

Myrrys on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa tietäjää. Taikuri ja taskuvaras -trilogian tekijän vetävä historiallinen seikkailuromaani, jossa on mukana ripaus muinaista magiaa.

15-vuotias orpo Niilo elää kovissa oloissa Kivihalmeen talon kasvattina. Hän ei muista omaa menneisyyttään, mutta siihen liittyy jotakin, mistä ei puhuta. Kun talossa tarvitaan tietäjän apua, ottaa mahtava myrrys palkkioksi avustaan Niilon rengikseen ja päättää perehdyttää hänet parantamisen ja tuonpuoleisen taikuuden saloihin. Elämä korpimetsän armoilla kasvattaa Niilosta vahvan ja rohkean ja hän löytää omat voimansa. Monien seikkailujen ja käänteiden kautta vaietut salaisuudet paljastuvat ja Niilo nousee vastustamaan heitä, jotka ovat tehneet hänelle vääryyttä.

Lue lisää blogista: http://adelheid79.blogspot.com/2021/09/myrrys-anniina-mikama.html

Jussi Lehmusvesi: Arianan aikamatkat

Kaverukset kohtaavat pelimaailman pahiskoplan, ja kaikki menee päin pempulaa! Hillittömän hauskan sarjan avaus.Zäläng! Yhdessä sekunnissa Ariana on jossain keskiaikaisessa hevontuuttulassa, Sherwoodin metsässä. Se on supernolon iskän syytä. Mistä Ariana olisi voinut tietää, ettei isän työhuoneessa lojunut outo esine ollut hänelle ostettu 12-vuotislahja vaan avain toiseen todellisuuteen! Pöpelikössä Arianaa vaanii jousimiesjoukko, ja pian tyttö on vankityrmässä ja virtuaaliavain Nottinghamin inhan seriffin hallussa. Tyrmässä viruu myös luokkatoveri Pyry, joka saa Arianan sydämen läpättämään. Miten tapahtumiin liittyy taru jousipyssysankari Robin Hoodista? Entä miten päästä kotiin? Apua!

lue lisää blogista: https://lastenkirjavuosi.blogspot.com/2021/11/5-kirjaa-todellisuuspakoa-kaipaavalle.html

Oskar Källner: Imperiumin perilliset

Avaruusseikkailusarja vie kohti tuntematonta.Alice ja Elias matkaavat galaksin halki avaruusalus Hiljaisuuden kyydissä. Sisarukset yrittävät saada takaisin äitinsä, joka on kaapattu vihollisten alukselle. Pelastusoperaatio saa kuitenkin odottamattomia piirteitä, sillä alus kuhisee kraosotureita. Kosminen takaa-ajo on täynnä mykistäviä mysteereitä ja kylmääviä kohtaamisia. Rautaruusu on toinen osa kiehtovassa tieteisjännärissä Imperiumin perilliset.

Lue lisää blogista: https://kirjapinontakana.blogspot.com/2021/10/nuortenkirja-imperiumin-perilliset.html

Marja-Leena Tiainen: Hotelli Desperado

Daniel ja Isla tapaavat toisensa syksyisessä Ateenassa. Isla on elänyt suojattua elämää Suomessa, Daniel kokenut sodan kauhut Syyriassa. Daniel haluaa Suomeen Jakob-veljensä luo, mutta matkanteko tyssää, kun hänet ryöstetään heti Kreikkaan tulon jälkeen. Loman jälkeen Isla palaa perheineen Suomeen. Daniel jää Ateenaan. Talven lähestyessä Danielin epätoivo kasvaa. Dramaattisten tapahtumien seurauksena hän soittaa Islan isälle ja kertoo, että hänen on päästävä heti pois Ateenasta.

Lue lisää blogista: https://lastenkirjahylly.blogspot.com/

Kirjavinkit kokosi Kati kirjasto Valosta.