Hyppää sisältöön

Tammikuun kirjavinkit

Katariina Alongi: Hevoskallion kuiskaajat 1 – Sanaton yhteys

Psykologisen hevostrilogian aloitusosassa musta tamma nimeltä Diva tuo yhteen kaksi hyvin erilaista nuorta. Mitä levoton ratsu haluaa kertoa Taralle ja Saskialle?

Kolmetoistavuotiaan Taran mieli on musta, kun hän joutuu aloittamaan seitsemännen luokan Hevoskallion kartanon sisäoppilaitoksessa vastoin omaa tahtoaan. Vaikka ujo tyttö rakastaa hevosia, uudessa koulussa täytyisi tutustua myös muihin oppilaisiin, joista yksi saa Taran heti varpailleen. Jäätäväkatseinen Saskia kohtelee ikävästi kilparatsuaan Divaa, jota kohtaan Tara tuntee selittämätöntä yhteyttä. Se ei jää Saskialta huomaamatta, vaan Tara joutuu pian hänen tulilinjalleen. Mutta mitä Saskian kovan ulkokuoren alla piilee, ja miksi hän kohtaa yhä uudestaan salaperäisen ketun, johon muut eivät tunnu kiinnittävän mitään huomiota?

Romaani aloittaa kolmiosaisen tarinan, jonka keskiössä ovat tunteet, intuitio ja eläinten viestit. Miksi jotkut nuorista näkevät kultaturkkisen ketun, ja mikä tehtävä heillä onkaan edessään?

Pinja Sanaksenaho: Aurora

Tiivistunnelmaisessa romaanissa nuoren vaikuttajan kulissielämä murenee. ​

Lukiolaisella Auroralla on kaikki: virheettömät aamurutiinit ja koko ajan kasvava seuraajakunta. Kadehdittava sometili ei kuitenkaan paljasta todellisuutta, johon kuuluvat välinpitämättömät vanhemmat ja salainen lääkevarasto. ​

Täydellinen elämä säröilee entisestään, kun anonyymi kommentoija ja häiritsevät lapsuudenmuistot alkavat piinata Auroraa. Kuinka pitkälle pimeyteen hän on valmis kulkemaan pitääkseen kiinni kiiltokuvastaan? ​

​Pinja Sanaksenahon ja Sari Luhtasen nuortenromaani pitää otteessaan viimeisille sivuille saakka. Sen toteutukseen saivat osallistua myös vaikuttaja Pinjan seuraajat.

Christopher Paolini: Murtagh

Tätä on odotettu: mestarillisen tarinankertojan fantasiasarja saa vihdoin jatkoa!

Koko maailman valloittaneen Eragon-sarjan viides osa, jossa lukijoiden suosikkihahmo Murtagh joutuu valitsemaan puolensa.Murtagh vie lukijan uskomattomaan seikkailuun, jossa uhkia ja salaisuuksia vaanii joka nurkan takana. Maailma on muuttunut vaaralliseksi Murtaghille ja hänen lohikäärmeelleen Thornille. Julma kuningas on syösty vallasta, mutta Murtagh ja Thorn joutuvat kärsimään seuraukset vastentahtoisesta osallisuudestaan kuninkaan tuhoisaan valtakauteen. Nyt he elävät vihattuina ja eristyksissä yhteiskunnan ulkopuolella.

Tapani Bagge: Julma rakkaus

Yksi nuori ryöstää Alepan, toinen löytää kännykän, kolmas ottaa tatuoinnin. Nimetön nuori ei kommentoi, mutta selittää lyhyesti, miksi hän ei voi olla syyllinen näpistykseen, murtoon eikä tappoon. Erään nuoren isoveli pääsee lomille vankilasta. Bänditarinoissa nuoret kokevat ensin polttavaa rakkautta, sitten julmaa. Tapani Bagge on saanut nuortenkirjatuotannostaan Laivakello-palkinnon. Tämän kirjan tarinat ovat jännittäviä, hauskoja ja vetäviä. Niihin on tottumattomankin lukijan helppo tarttua.