Hyppää sisältöön

Ohjaamoviikkoa vietetään 12.–16.2.2024

Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään ensi viikolla, maanantaista perjantaihin (12.–16.2.). Vuoden 2024 teemana on: Ohjaamo on nuorten palvelu. Teemalla muistutetaan Ohjaamoiden toiminnan keskittyvän vain nuoriin.  

Viikon aikana Ohjaamo Valkeakoski julkaisee sometileillään aiheeseen liittyviä postauksia ja kutsuu nuoret ohjaamoviikon toimintaan. Luvassa on muun muassa Ohjaamo PopUp maanantaina klo 10.30–12.00 Tietotien Lukiolla ja tiistaina klo 10.00–12.00 Valkeakosken ammattiopistolla. Avoimen Ohjaamon aikana keskiviikkona ja torstaina klo 12.00–16.00 juhlistamme 3 –vuotissyntymäpäiviä. Tule moikkaamaan ohjaamolaisia ja osallistu syntymäpäivälahja arvontaan! Ohjaamon toimintaa voit seurata @ohjaamovalkeakoski instagramissa ja facebookissa. 

Tukea nuorille eri tilanteissa

– Paikkakunnallamme Ohjaamo on auttanut nuoria erilaisissa kysymyksissä, esimerkiksi työelämään pääsyssä ja koulutuspohdinnoissa, kertoo ohjaamokoordinaattori Marja. 

Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa alle 30-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat maksutonta tukea, neuvontaa ja ohjausta kaikille nuorille myös ilman ajanvarausta. Parasta Ohjaamossa on, ettei nuoren tarvitse tietää minkä asiantuntijan apua hän tarvitsee, vaan riittää, että hän löytää Ohjaamon. Ohjaamossa selvitetään nuoren tuen tarve ja autetaan eteenpäin. Ohjaamon slogan onkin: Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta. 

– Paikkakuntamme Ohjaamosta löytyvät muun muassa OMA valmentaja, sosiaaliohjaaja, terveydenhoitaja, nuorisodiakoni ja etsivä nuorisotyöntekijä. Moni ammatillisen tuen avulla voidaan vaikuttaa konkreettisesti monen nuoren elämään myönteisesti. 

Ohjaamo-toimipisteitä on yli 70 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle. 

Lisätietoja: 

Sanna-Kaisa Tervaniemi 
Ohjaamotyöntekijä, Ohjaamo Valkeakoski 
Marja Kumpulainen 
Nuorisoneuvoja, Nuorisotoimi 
puh. 040 335 7218 
etunimi.sukunimi(a)valkeakoski.fi