Nuorisovaltuusto

Osallistu ja vaikuta

Osallisuus tarkoittaa kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin, esimerkiksi yhteiskunnan kehittämiseen, elinympäristöihin ja päätöksentekoon yleensä. Osallisuus ei ole aikuisten keksimä leikki, vaan se perustuu lainsäädäntöön ja erilaisiin julistuksiin. Laissa osallisuudesta säädetään esim. Perustuslain pykälissä 2§, 6§ ja 14§ sekä Kuntalain pykälässä 27§;.

Nuorisolaissa (8§) sanotaan, että nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa ja heillä tulee olla mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä ja politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Kansalaisten osallisuuden edistämiseksi on luotu erilaisia rakenteita ja välineitä. Toimivat rakenteet eivät kuitenkaan itsessään saa mitään aikaan, ellei kansalaisilla ole halua osallistua. Jokaisen on mietittävä, onko itse valmis panostamaan edes pienen osan omasta ajasta yhteisten asioiden edistämiseksi.

Vaikuttaminen Valkeakoskella

Valkeakoskella toimii nuorisovaltuusto. Se on nuorten oma vaikuttamiskanava 7 luokkalaisille -17 vuotiaille. Nuorisovaltuustoon valitaan 8-18 nuorta kahdeksi vuodeksi. Nuorisovaltuutetut edustavat nuoria kaupunginvaltuustossa ja -lautakunnissa.

Nuorisovaltuusto 2019-2020:

Voit jättää palautetta ja kehitysehdotuksia nuorisovaltuustolle täältä.

 

Puheenjohtaja Emma Löövi

Varapuheenjohtaja Vihtori Nurminen 

Sihteeri Timi Kivikko 

Varasihteeri Anna Hietanen 

Eemeli Salo
Iida Parkkila 
Jenna-Julia Rantala
Jasmin Rautanen
Victoria Remmelg
Elsa Nisula
Nuutti Kurikka
Mandi Kaura
Jussi Helander

Ota rohkeasti yhteyttä! 

Oktafori kevät 2019 tulokset tästä linkistä. Oktafori= Valkeakosken koulujen oppilaskunnan hallitukset kerääntyvät yhteen kertomaan miten Valkeakoskella sujuu.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto – NUVA ry

Mannerheimintie 170 A 5, 4. krs.
00300 Helsinki
www.nuva.fi

 
Ota yhteyttä!

Voit ottaa yhteyttä nuorisovaltuustoon tästä.

Nuvan löytää myös sosiaalisesta mediasta! Nuvan Fb  ja Nuvan IG

 

Osallisuuden vahvistaminen

Nuoret ja osallisuus – Nuorten osallisuuden laatukriteerit