Hyppää sisältöön

Marraskuun sarjakuvavinkit

Luoma, Mari: Romeo & Hirviöt – Augustuksen arvoitus

Romeo & Hirviöt on hillitön kauhukomedia, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.

Kun Romeo Addison täyttää 12 vuotta, hänet lähetetään yksityiskouluun komeaan kartanoon, kuten isoisoisoisosedän testamentti velvoittaa. Ensimmäinen sieltä huippuarvosanoin valmistunut Addisonin suvun nuori perii sedän koko omaisuuden.


Mutta kartano onkin eriskummallinen opinahjo, jossa opettajakuntaan kuuluvat muun muassa zombi, kummitus ja ihmissusi. Onneksi Romeolla on koulukaverinaan neuvokas Jillian-serkku, jota ei pari hirviöopea hetkauta. Yhdessä serkukset ryhtyvät selvittämään sukukartanon hurjia salaisuuksia…

WSOY 2023

Platt, Jason: Huippuhäslärit – Hervoton hattuhärdelli

Vauhtia ja loputonta sähellystä alakoululaisille.

Täräyttävän hauska sarjakuvasarja jatkuu.

Noelin fanittama tähti saapuu sarjakuvafestareille. Noel ei malta odottaa sankarinsa tapaamista asiaan kuuluvaan teemahattuun sonnustautuneena. Koulussa hattu kuitenkin katoaa hänen repustaan! Juuri kun Noel onnistuu paikantamaan varkaan, rehtori nappaa päähineen takavarikkoon. Pystyykö Noel koheltavine kumppaneineen ratkaisemaan tilanteen?

Sarjis-sarjassa ilmestyvä Huippuhäslärit on taattua tavaraa alakouluikäisille. Hulvaton huumori, vauhdikas seikkailu, värikäs kuvitus sekä helppo teksti houkuttelevat lukemaan ja viihtymään kirjojen äärellä.

Otava 2023

Falch, Malin: Pohjantuli – Porttipuu osa 1

Viimeinen taistelu alkaa! Sonjan matka Peikkolaaksossa lähestyy loppuaan. Espenin joukkio ottaa yhteen julmien viikinkien kanssa, ja jos he eivät pidä varaansa, tappio uhkaa molempia osapuolia. Samaan aikaan ennustaja Varis ja tämän siskot käyvät omaa katkeraa taistoaan…
Malin Falchin kirjoittama ja kuvittama Pohjantuli on tarumainen seikkailu, täynnä pohjoista taikaa ja ihmeentuntua. Rikas fantasiamaailma, jännittävä kertomus ja värikäs piirros tempaisevat mukaansa kaikenikäiset lukijat. Norjassa sarja on saanut lukuisia palkintoja ja rikkonut myyntiennätyksiä, ja siitä on tekeillä myös elokuva.

Story house Egmont 2023

Oseman, Alice: Heartstopper, osa 4

Rakkauskaan ei aina riitä!

Ilmiöksi nousseen Heartstopper-sarjan neljännessä osassa Charlie ja Nick kertovat toisilleen tunteistaan, mutta huolet varjostavat parin onnea.

Unelmien kesä lähestyy loppuaan, kun Nick lähtee vielä perheensä kanssa kolmeksi viikoksi etelään. Hänestä on kamalaa erota Charliesta, joka jää kamppailemaan yksin syömishäiriönsä kanssa. Charlie ei pysty kertomaan vanhemmilleen anoreksiastaan, eikä Nick tiedä, miten voisi olla parhaiten poikaystävänsä tukena.

Heartstopper-sarjassa käsitellään ystävyyttä, rakkautta ja rohkeutta olla oma itsensä. Charlien ja Nickin polut kietoutuvat yhteen ja muodostavat suuremman tarinan, joka ei jätä ketään kylmäksi. 

Tammi 2023

Sarjakuvavinkit kokosi Kati kirjasto Valosta.