Hyppää sisältöön

Marraskuun kirjavinkit

Marraskuun vinkeissä löydät oppaita vloggaamiseen ja tubettamiseen, lukemista unohtamatta. Kääpiösiili Azuki rohkaisee sinua julkaisemaan kuvia ja tarinaa omasta lemmikistäsi. Kirjavinkit sinulle kokosi Minna kirjastosta.

Birley, Shane & Malo, Audrey: Vloggaajan käsikirja (Lasten keskus 2020)

Tämä käsikirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat onnistua vloggaajina! Kirja opastaa alkuun askel kerrallaan ja tarjoaa kokeneellekin vloggaajalle ideoita ja teknisiä oivalluksia. Kirjan luettuaan pystyy jakamaan seuraajilleen rautaista sisältöä ja laadukkaita videoita.

Selkeät ohjeet kertovat, miten ideoida vlogeja ja löytää oma tyyli. Lisäksi kirja perehdyttää muun muassa kuvaukseen, valaistukseen ja äänimaailmaan sekä editointiin. Suositut vloggaajat jakavat omat vinkkinsä. Selviää myös, miten vlogi parhaiten löytää yleisönsä. Kamera käteen ja rohkeasti vloggaamaan!

Kormilainen, Ville & Lahtinen, Reetta: Tubettajan päiväkirja (Otava 2019)

Mustalla taustalla punaisella pöytälamppu, mikrofoni ja selfietikku, jossa puhelin

Tutustu tubettajien arkeen!

Tubettajan päiväkirjassa joukko Suomen tunnetuimpia tubettajia kertoo arjestaan. Ville Kormilainen ja Reetta Lahtinen jututtavat alan ammattilaisia tubettamisen hauskoista ja vähemmän hauskoista puolista.

Kirja sisältää runsaasti niksejä ja ideoita myös niille, jotka haluavat itse ryhtyä tubettamaan. Kirjassa keskitytään erityisesti ns. My Day -videoiden tekemiseen eli siihen, millaista on tuottaa sisältöä omasta arjestaan.

Miklu: Kaikkien aikojen kirja (Otava 2020)

Miklu selin kameraan, pää kääntyneenä osittain kuvaajaan päin. Valkoinen t-paita päällä.

Supersuosittu tubettaja ja Suomen komein mies Miklu tekee lukemisesta hauskaa.

Jatkoa menestyskirjalle Paras kirja ikinä.
Kuinka Mike päätyi lukemaan yli sata kirjaa ja mitä niistä jäi käteen?

Tässä kirjassa Mike kirjoittaa runoja, piirtää lisää ja kertoo tarinan elämänsä dramaattisimmasta ajasta. Mukana sanoja, pisteitä ja pilkkuja vähän missä sattuu.

Tsunoda, Shuichi: Azuki – pieni kääpiösiili (Minerva 2020)

Kääpiösiili pitää kiinni narusta.

Kääpiösiili Azuki on sulattanut jo miljoonien sydämet. Nyt Instagramin suloisin otus seikkailee myös kirjan sivuilla. Sosiaalisen median valloittanut eläintähti herättää ihastusta näyttävästi lavastetuilla ja sommitelluilla kuvilla, joissa Azuki ystävineen touhuaa mitä erilaisimmissa puuhissa.