Hyppää sisältöön

Lukuvinkkejä hiihtolomalle!

Seita Rönkä: Kaksoisjoen kartanon kummituskierros

Reetta saapuu pakkolomalle Kaksoisjoen kartanoon yhtä lämpimällä mielialalla kuin taloa natisuttava jäätävä sää.

Vaihtoehtojen ja pakoreittien puuttuessa hän alkaa vähitellen kotiutua. Salakäytäviä ja outoja huoneita täynnä olevan kartanon lumo alkaa purra kuin ulkona paukkuva pakkanen.

Kun perinteiseen kummituskierrokseen kaivataan uusia oppaita, Reetta ystävineen ottaa haasteen vastaan. Mukana tuntuu liikkuvan myös ylimääräinen aave. Varsin hyytävä tapaus. Pyytääkö se Reetalta apua?

Kartanon tuntumassa alkaa pyöriä kummaa väkeä. Omituinen talliapulainen hiippailee Reetan kintereillä. Pian käy ilmi, ettei Reettaa ole tuotu korpeen sattumalta.

Seita Röngän Kaksoisjoen kartanon kummituskierros on jännittävä ja aavemainen seikkailu, jossa neuvokkuus ja rohkeus punnitaan.

Juha-Pekka Koskinen: Mysteerijengi – Tähtitornin vampyyri

Mysteerijengi on jälleen karmaisevan arvoituksen pyörteissä! Alakoululaisten jännityssarjan toinen osa.

Keskelle kaupunkia on talven aikana rakennettu arvoituksellinen torni. Kun Mysteerijengin jäsenet Nico ja Iivo käyvät tutkimassa asiaa lähemmin, heille selviää, että kaiken takana on salaperäinen taiteilija Berta von Valkia. Kuin ihmeen kaupalla tähtitornihanke on saanut rakennusluvan, eivätkä oudot tapahtumat jää siihen.

Berta von Valkian tähtitornia vainoaa kutsumaton vieras, josta hän haluaa eroon. Kuka kumma hiiviskelee öisin tornissa?

Mysteerijengi tarttuu haasteeseen ja alkaa ruotia tapausta. Nelikko on jälleen vertahyytävän seikkailun äärellä.

Katinka Saraoja: Kisälli

Syntymälahjaksi voi saada kirouksen tai siunauksen ilman omaa syytään tai ansiotaan, ja Corde uskoo varmasti tietävänsä, kumpi hänen kohdalleen on osunut. Nuorten vartijakisällien aloittaessa koulutuksensa Cordelle ja hänen tovereilleen selviää, että heillä on vastassaan taikuudella luotu uhka, joka voi tuhota koko kaupungin.

“Teemme niin kuin ihmiset aina tekevät: Yritämme päästä eroon itse aiheuttamastamme ongelmasta keksimällä ratkaisun, joka on entistä tuhoisampi. Pelastusta ei ole.”

B.B., Alston: Amari ja taikureiden peili

Sukella maailmaan, jonka et tiennyt olevan olemassa.
Upean, hurjan suositun fantasiasarjan toinen osa.

13-vuotias Amari odottaa leppoisaa kesää Yliluonnollisten asiain viraston junioriagenttina. Kun salaperäinen Taikuriliitto tarjoaa mahdollisuutta nousta johtoonsa, Amari kieltäytyy. Tällöin paikkaa alkaa havitella taikuri, jolla on vaarallisia suunnitelmia. Alkaa taikureiden suuri peli, jonka tarkoituksena valita Yön veljien vallan perijä. Peli on hengenvaarallinen, mutta siitä Amari ei voi kieltäytyä.