Hyppää sisältöön

Lue sarjakuva!

Falch, Malin: Pohjantuli 1, Peikkolaakso

Sonja on tavallinen norjalainen tyttö, joka pitää ratsastamisesta ja haaveilee seikkailuista. Eräänä yönä, revontulien loistaessa, hänen kotiinsa ilmestyy salaperäinen poika, joka kertoo olevansa kotoisin toisesta maailmasta. Poika kutsuu Sonjan mukaansa myyttien ja magian täyteiselle matkalle, joka muuttaa hänen elämänsä…

Malin Falchin kirjoittama ja kuvittama Pohjantuli-sarja on tarumainen seikkailu, täynnä pohjoista taikaa ja ihmeentuntua. Peikkolaakso on sarjan ensimmäinen osa.

Di Gregorio, Giovanni: Sisarukset Grémillet 1, Sarahin uni

Sisaruksilla ei ole aina helppoa. Mutta kun he ovat yhtä erilaisia kuin Sarah, Cassiopée ja Lucille, elämä on yhtä sekamelskaa! Yksi näkee joka yö samaa unta, toinen kulkee pää pilvissä ja kolmas juttelee mieluiten vain kissalleen. Eräänä päivänä sisarukset löytävät kuitenkin ullakolta vanhan valokuvan äidistään ja kaikki muuttuu. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään perheen salaisuutta, joka liittyy jotenkin Sarahin uneen…

Sisarukset Grémillet on ainutlaatuinen, maagisen hienosti kuvitettu kertomus kolmesta tytöstä ja heidän erikoisesta maailmastaan.

Vehniäinen, Jarkko: Kamala luonto. Parhaassa seurassa

Ilves ja kärppä viettävät kaiken aikansa yhdessä, välillä ärsyyntyvät toisiinsa ja sitten ovat taas parhaita ystäviä. Kettu kiitää tapansa mukaan tunteiden äärilaidasta toiseen niin että kaverit eivät perässä pysy, hirvi etsii edelleen sitä oikeaa ja jänöt tuskailevat parisuhteidensa kanssa. Introvertti majava halajaa omaan rauhaan mutta kaipaa seuraa, karhu uhkaa pilata kaiken öykkäröinnillään ja pöllö unohtelee asioita vanhaan malliin. Kuitenkin heillä kaikilla on toisensa – ja mikäpä olisi elämässä sen tärkeämpää!

Suosittujen sanomalehtistrippien teemana on tällä kertaa ystävyys. Tästä albumista löytyy elämän tarkoitus sateisenakin päivänä!

Gustavsson, Hanna: Iggy 4-ever

Iggy on teini jolle elämä on yhtä kärsimystä. Yläasteella ei ole kivaa, pojat häiriköivät ja bestissuhde Julleen rakoilee. Kaiken kukkuraksi Iggyltä hajoaa puhelin. Katastrofin ainekset ovat kasassa.

Iggy 4-ever kuvaa häikäisevän kiehtovasti elämää Tukholman lähiössä. Teos oli ehdolla mm. August-palkinnon saajaksi ja on itsenäinen jatko-osa Iggyn tarinaan joka alkoi albumissa Yölapsi.

Vinkit kokosi Minna kirjastosta.