Hyppää sisältöön

Kirjaston e-aineistovinkkejä

Kirjastokortilla voi tehdä paljon muutakin kuin lainata aineistoa kirjastosta. Nyt kun kirjastot ovat kiinni, kannattaa tutustua kirjaston tarjoamiin e-palveluihin.

Palvelut avautuvat kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

  • Ellibs – suomalaisia e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Voit asentaa myös samannimisen sovelluksen, joka on kätevä käyttää. Tee varauksia rohkeasti, sillä kirjat ovat nyt kovasti menossa.
  • Overdrive – englanninkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Toimii älylaitteella Libby-nimisenä sovelluksena.
  • Kirjastokino – elokuvia kaikenikäisille
  • Lisätietoja ja lisää vinkkejä: Piki-verkkokirjasto
  • Soundcloudista voit kuunnella podcastia lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Kirjasto kotiin -sarjan ekassa osassa jutellaan e-kirjoista ja annetaan e-kirjavinkkejä.
  • Muista myös Koko kansa lukee -kampanja 16.3. – 13.4. Kaikkien luettavissa on mm. Briitta Hepo-ojan nuortenkirja Suomea lohikäärmeille. Katso kaikki kampanjakirjat 

Kati kirjastosta vinkkaa myös muutaman e-kirjavinkin (Ellibs):

Magdalena Hai: Kuolleiden kirja – Paluu Uhriniituntakaiseen

Tervetuloa Uhriniituntakaiseen! On pelkkää pahaa puhetta, että täällä muka tapahtuisi enemmän selittämättömiä onnettomuuksia kuin muissa vastaavankokoisissa kunnissa. Varsinkaan Uhriniituntakaisen hautausmaassa ei ole kerrassaan mitään kummallista. Täällä ei ole aavebussia kiertämässä öisin, ei pahantahtoisia mustia tonttuja, kostonhimoisia ragemutseja, kirottuja kirjoja tai päättömiä hirvimiehiä.

Kuolleiden kirja – Paluu Uhriniituntakaiseen on hyytävä, ihastuttava ja naurattava kauhutarinakokoelma nuorille. Kirjassa on tarinoita niin keppariharrastajalle kuin gamerillekin, ja novelleissa käsitellään muun muassa ensirakkauden vaikeutta, hiertäviä perhesuhteita ja kuolemaa. Kokoelma on odotettua jatkoa teokselle Haiseva käsi ja muita kauheita tarinoita Uhriniituntakaisesta (2016).

Lue blogiarvostelu

 

Jukka-Pekka Palviainen: Hanaa, Kosonen

Ukin mielestä Kaapo on luuseri, jos hänellä ei ole viisitoistavuotiaana mopoa. Siitä se ajatus sitten lähtee, ja kohta Kaapolla on kiikarissa käytetty Skyteam Monkey – jota itse asiassa myy The Jannika, joka on Kaapon mielestä koulun kuumin tyttö. Kaupat tehdään, mutta jo samana iltana Kaapo todistaa kotinsa ikkunasta, kun Monkey nostetaan pihalta pakettiauton kyytiin ja viedään pois. Seuraavana päivänä Kaapo saa varkailta viestin. Hän saa moponsa takaisin, jos maksaa määräajassa 200 euroa.

Hanaa, Kosonen aloittaa humoristisen nuortensarjan, jossa mopopojat joutuvat jännittäviin ja yllättäviin tilanteisiin. Ensimmäisessä osassa ratkotaan varastetun Monkeyn kohtaloa ja kiristäjien henkilöllisyyttä. Jukka-Pekka Palviaisen eleettömän hauska kirjoitustyyli pitää jännitteen yllä läpi koko tarinan.     Lue lisää Kirjasammosta

 

Kallion lukiolaiset: Sankaritarinoita nuorilta nuorille-tarinoita urheista edelläkävijöistä Gutenbergistä Greta Thunbergiin

Greta Thunberg, Robin Packalen, Alexandria Ocasio- Cortez, Alan Turing, Stephen Hawking ja yli kaksikymmentä muuta yllättävää ja tutumpaa nuorten itsensä valitsemaa sankaria!

Inspiroivassa kirjassa esitellään nuorten valitsemia edelläkävijöitä, jotka sopivat roolimalleiksi paitsi nuorille myös monille vanhemmillekin. Lukiolaiset ovat kirjoittaneet tarinoita, joissa he kertovat rohkeista esikuvistaan ja tutustuttavat lukijan uskomattomiin nuoriin eri puolilta maailmaa. Sankariesittelyjen värikkään ja vaikuttavan kuvituksen on tehnyt joukko eturivin kuvittajia.

Lue lisää