Hyppää sisältöön

Kirja kaveriksi kesälomalle

Sarah Ann Juckes: Satakieltä etsimässä

Yhden pojan toiveikas ja sydäntä särkevä matka kadonneen satakielen perässä.

Kymmenenvuotias Jasper on odottanut koko kevään, että hänen rakas satakielensä palaisi laulamaan puutarhaan. Se ei kuitenkaan ole siellä, kuten ei myöskään hänen sisarensa Rosie. Vanhemmat vaikuttavat surullisilta ja poissaolevilta, joten Jasper kerää rohkeutensa, reppunsa ja arvokkaan Lintukirjansa ja lähtee yksin etsimään satakieltä ja siskoaan.

Tutkimusmatka vie Jasperin kaupungin ja maaseudun halki ja hän tapaa joukon hahmoja, jotka myös etsivät kadonneita asioita. Auttaessaan uusia ystäviään Jasper ymmärtää, ettei välttämättä löydä etsimäänsä matkan päätteeksi. Surullisimmalla hetkellä jostain kuuluu satakielen laulu.

Satakieltä etsimässä kertoo syvästi liikuttavan ja kauniin tarinan rakkaudesta, luonnosta ja menetyksen kaipuusta.

Taina Niemi: Ämpärikesä

Koukuttava romaani nuorista kesän ja elämän kynnyksellä.

Otavan nuortenromaanikilpailun voittaja.

Kun ruusut on jaettu ja suvivirren viimeiset sävelet kajautettu peruskoulun päättymisen kunniaksi, pikkukaupungin nuorilla on monta syytä kippistellä. Aurinko paistaa ja edessä siintävät kesä ja vapaus.

Kaveriporukoissa omaksutut roolit joutuvat kuitenkin koetukselle heti juhlayönä. Nuorten bucket list on pitkä, mutta unelmien lisäksi kaikilla on myös omat salaisuutensa ja pelkonsa. Tarinat risteävät, ja seuraukset ovat odottamattomia. Kesäloman alkaessa moni löytää itsensä uuden edestä. Tärkeintä on kuitenkin se, ettei jää yksin.

Riina Kruut: Tragedian varjossa kasvanut

Niinä hetkinä, kun isän kuolema tuntui epärealistiselta, Ilona uppoutui kehittämäänsä elokuvamaiseen fantasiaan. Hänen kuvitelmissaan isä ilmestyi yllättäen hänen luokseen ja kertoi olleensa kaikki nämä vuodet piilossa. Hän kertoi Ilonalle lavastaneensa oman kuolemansa, sillä hän oli oikeasti salainen agentti.

Kun nuoren ihmisen läheinen kuolee henkirikoksen uhrina, maailma ympärillä pysähtyy. Erilaiset tunteet syöksyvät mieleen yhtenä ryöppynä kuin hyökyaalto. Yhtäkkiä on aika ennen läheisen kuolemaa ja aika sen jälkeen. Mihin tästä voi jatkaa? Kenelle voin puhua? Mistä saan apua? Mistä tulevat kaikki nämä tunteet ja ajatukset ja mitä ne tarkoittavat?

Kolme läheisensä menettänyttä kertoo tässä kirjassa tarinansa. Ensireaktio on shokki, viha ja valtava suru. Etenkin nuorelle ihmiselle läheisen henkirikos on merkittävä käännekohta. Perheen, ystävien ja ammattilaisten tuella elämä kuitenkin jatkuu.

Tragedian varjossa kasvanut on tarinallinen tietokirja henkirikosten uhrien läheisille tueksi murheelliseen elämäntilanteeseen. Se antaa neuvoja vaikeidenkin tunteiden kohtaamiseen ja kertoo henkirikosten uhrien läheisten tukipalveluista ja kriisityöstä. Kirjassa on hyödyllistä tietoa myös vanhemmille nuoren tukemiseen ja vinkkejä nuorten tukipalveluista. Kirja sopii kaikenikäisille nuorille ja aikuisille lukijoille.

Kirjan tiedot perustuvat kolmen henkirikosten uhrien omaisten sekä asiantuntijoiden, kuten sosiaalipsykologin, ensihoitajan ja poliisin haastatteluihin. Kirjoittaja Riina Kruut on yrittäjä ja viestinnän ammattilainen.

Katri Alatalo: Kesäkuu

Elokuvallinen yhdenyönromaani

15-vuotias Juli ei saanut peruskoulun päättötodistusta. Kun muut juhlivat koulujen loppua ja suunnittelevat jatko-opintoja, Juli lähetetään kesäleirille. Eikä vahingossakaan mihinkään mielenkiintoiseen paikkaan, vaan oman pikkupaikkakunnan leirikeskukseen. Hän ei todellakaan aio jäädä sinne.

Niinpä ensimmäisenä yönä Juli varastaa leiriohjaajan auton ja karkaa. Pakomatkan hohdokkuutta himmentää vain se, että mukaan tunkee toinen leiriläinen, Tampereelta tullut taiteilijasielu Bao…

Kesäkuu kuvaa huumorilla ja lämmöllä ulkopuolisuuden tunnetta, oman paikan ja itsensä etsimistä, ei-kiiltokuvamaista ystävystymistä – ja eeppistä Suomen kesää, jonka yhdessä yössä voi tapahtua pieniä suuria asioita.

Ali Standish: Outoja tapauksia Baskervillen koulussa

Baskervillen koulu kätkee arvoituksen, jonka vain Arthur ystävineen voi ratkaista.

Kiehtova seikkailusarjan aloitus yhdistelee nerokkaasti mysteerejä, historiaa ja mielikuvituksellisia juonenkäänteitä!

Kun mystinen piippumies huomaa Arthur Conan Doylen poikkeukselliset päättelytaidot, tälle tarjoutuu tilaisuus päästä salaiseen Baskervillen kouluun, jossa opiskelee erityisillä tavoilla lahjakkaita lapsia. Koulussa Arthur ystävystyy oitis seikkailunjanoisen Irene Eaglen ja älykkyydessä vertaisensa Jimmie Moriartyn kanssa. Mutta vihollisiakin hän saa, muiden muassa Sebastian Moranin, joka yrittää jatkuvasti järjestää Arthurille potkut koulusta.

Pian Arthur ystävineen (ja vihollisineen!) kutsutaan jäseniksi vaikutusvaltaiseen salaseuraan, johon päästäkseen heidän on suoriuduttava kolmesta testistä. Niitä suorittaessaan Arthur paljastaa mysteerin, joka vie suureen seikkailuun… ja vielä suurempaan vaaraan!

Silja Sillanpää: Ouroboros- Sateenkaarikäärme

Lumoava tarina vie lukijansa maan alla kulkevan salaperäisen käärmejunan kyytiin. Taidokkaan tekijäkaksikon fantastinen sarja on täynnä kihiseviä salaisuuksia, joiden selviämistä odottaa henkeään pidätellen!

12-vuotias Kivi asuu isovanhempiensa luona matelijakaupan yläkerrassa. Kun vanhukset viedään hoitolaan, karkaa Kivi lemmikkikäärmeensä Nijin kanssa etsimään maan nielemää äitiään. Kivi päätyy rautatieasemalle, jonne matelee riimuin koristeltu käärmejuna. Alkaa huimaava seikkailu, jonka aikana Kivi joutuu pohtimaan, milloin todellisuus muuttuu tarinoiksi ja tarinat totuudeksi.

Maanalainen juna vaunuineen kuhisee taikavoimaisia käärmeitä, riimumerkkejä ja mysteereitä – ja luo nahkansa tarinan edetessä aina uudelleen. Oppaakseen Kivi saa teini-ikäisen, tuittupäisen Dian. Mutta onko tähän luottamista? Taikka Boaan, junan pistäväkatseiseen johtajaan?

Tim Probert: Lightfall 1 – Viimeinen liekki

Lightfall vie lukijansa kiehtovaan maailmaan, joka tuo mieleen parhaat Star Wars -elokuvat, Miyazakin animaatiot ja Tolkienin tarut. Uutta nuortensarjakuvaa vetävimmillään!

Bea elelee suurilla lyhdyillä valaistulla Irpa-planeetalla kasvattiukkinsa, viisaan Possuvelhon kanssa, joka on rohdosmestari ja Ikuisen tulen vartija. Kun ukki katoaa salaperäisesti, Bean on lähdettävä seuraamaan hänen jälkiään. Avukseen tyttö saa Cadin, reipashenkisen galduurin, joka hänkin etsii Possuvelhoa. Mutta ikuinen pimeys uhkaa Irpaa…