Hyppää sisältöön

Huhtikuussa tutkitaan tietokirjoja!

Niittymäki, Hanna: Ihmisiksi

Ihmisiksi on erityisesti nuorille suunnattu tieto- ja tehtäväkirja. Se lähestyy käytännöllisesti mutta tutkimusperustaisesti elämän eettisiä kysymyksiä kuten arvoja, empatiaa, dialogisuutta, oikeudenmukaisuutta, sovittelutaitoja, syrjinnän vastaisuutta, maailmankuvia, ekokriisiä ja rakkautta.

Kirja tarjoaa nuorelle ideoita ”ihmisiksi” elämiseen ja aktiiviseen toimintaan hyvän tulevaisuuden puolesta. Ihmisiksi! on ulkoasultaan värikäs ja täynnä innostavia tehtäviä ja aktiviteetteja.

Buller, Laura: Robotti: Tulevaisuuden koneet

Kaikki mitä olet halunnut tietää roboteista.

Maailmassa toimii jo yli 45 miljoonaa robottia. Mitä ne tekevät ja miten ne muuttavat elämäämme? Miten robotit ovat kehittyneet? Tämä kirja kertoo robottien historiasta ja esittelee yli 100 erilaista robottia värikkäiden valokuvien ja piirrosten avulla. Jos olet kiinnostunut roboteista, tämä kirja on sinulle.

Tikkanen, Heli: Väriä nassuun

Värikkäitä ajatuksia ja ideoita kasvomaalauksista. Maalauksissa käytetään kasvomaalaukseen sopivia turvallisia vesivärejä, jotka lähtevät pesussa pois. Kirjassa myös pieni kielikylpy. Kasvomaalauksia on hauska tehdä, ne tuovat väriä ja iloa kaikenlaisiin juhliin ja tapahtumiin tai vain piristämään arkea. Ne ovat loistava tapa kurkistaa ja heittäytyä fantasiamaailmaan ja antaa mielikuvituksen lentää. Kasvomaalaus toimii loistavana taideterapiana ja mukavana toimintatuokiona. Tämä sopii kaikille iästä riippumatta, kokemattomille ja kokeneille maalareille ja malleille. Maalaustaide rauhoittaa, lisää mielikuvitusta, kehittää silmän ja käden koordinaatiota ja saa taiteilijan tuntemaan onnistumisen iloa. Tässä kirjassa kannustetaan taiteilijan omaa näkemystä. Fantasiamaailmassa kaikki on mahdollista.

750 hurjan huikeaa faktaa

Uskomatonta ja viihdyttävää tietoa uteliaille lapsille!

Tämä hurjan huikea kirja sisältää hauskaa ja hämmästyttävää tietoa avaruudesta, eläinkunnasta, tieteestä, teknologiasta ja paljon muusta. Kirjan lähes 750 faktaa ja 170 sivua ällistyttää ja viihdyttää uteliasta lukijaa yhä uudestaan ja uudestaan.