Toukokuun kirjavinkit

Jyri Paretskoi: K15 Vahinkoja

Huumoria, suoraa puhetta ja ystävyyttä.

Riemastuttavan sarjan kolmas osa. (Vain 84 sivua!)

Sara kaipaa entistä elämäänsä ja hauskanpitoa ja päättää testata Nikoa, joka on mukava, mutta vähän ennalta-arvattava. Uskaltaako Niko tarttua haasteisiin ja heittäytyä?

Ronin 15-vuotissyntymäpäivä koittaa vihdoin. Saralla on yllätyssuunnitelmia Ronin rantabileisiin, mutta suurempi yllättäjä onkin Roni itse.

Lue myös aiemmat osat: K15 ja K15 Salaisuuksia.

Katso esittelytraileri: https://www.youtube.com/watch?v=YVBaqZVsAHM

 

Marjaleena Tiainen: Tyttö lukitussa huoneessa (selkokielinen)

Taralla on ankara isä. Hän haluaa varjella tyttärensä ja samalla koko kurdiperheen kunniaa. Kun Tara tulee täysi-ikäiseksi, perhe valitsee hänelle aviopuolison. Tara kapinoi sääntöjä vastaan.
Hän alkaa tavata salaa Jannea. Isä ja veli rankaisevat häntä. Lopulta Tara alkaa pelätä henkensä puolesta. Hän pakenee turvakotiin toiseen kaupunkiin. Mutta onko Tara turvassa sielläkään?

Tyttö lukitussa huoneessa on jännittävä ja koskettava kertomus kurditytöstä, joka haluaa elää kuten muutkin nuoret. Teos on selkomukautettu Kahden maailman tyttö -nimisestä romaanista. Marja-Leena Tiainen on tuottelias ja runsaasti tunnustusta saanut kirjailija. Tyttö lukitussa huoneessa on hänen viides selkoromaaninsa.

 

 

 

Max Brallier: Maailman viimeiset tyypit

Neropatti kohtaa Walking Deadin!
Railakas, uuden sarjan aloittava runsaasti kuvitettu romaani täynnä nerokkaita vekottimia, zombeja ja jättimäisiä hirviöitä.
Siitä asti kun hirviökatastrofi tuhosi maailman sellaisena kuin me sen tunnemme, 13-vuotias Jack on asunut puumajassaan suojanaan katapultteja ja vallihauta, seuranaan videopelit ja ravintonaan loputon varasto Oreo-keksejä ja Mountain Dew’ta.
Kun taistelu zombeja, siipirähkiä ja köynnösryönejä vastaan käy yksinäiseksi, Jack yhdistää voimansa nörtti-Quintin ja ääliö-Dirkin kanssa. Jack on päättänyt pelastaa ihastuksensa Junen ja maailman – ja olla olematta enää koskaan mikään keskivertokaveri! Pystyykö hän siihen?
Last Kids on Earth -kirjasarja on ollut huima menestys, ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti jo yli miljoona kappaletta. Kirjoihin perustuva Netflix-sarja lanseerataan syksyllä 2019.

 Katso esittelytraileri: https://www.kirjastokaista.fi/sivupiiri-vinkkaa-max-brallier-maailman-viimeiset-tyypit/

 

 

 

Xiomara Batista on aina pitänyt sanansa sisällään. Harlemin kaduilla kukaan ei  kuuntele häntä, mutta kaikki kyllä näkevät hänet. Jotta epätoivottu huomio kohdistuisi minne tahansa paitsi hänen kehoonsa, Xiomara antaa nyrkkiensä puhua puolestaan. Raamatun sanomaa noudattavalle, ankaralle äidille hän ei voi uskoutua. Xiomaralla on kuitenkin paljon sanottavaa, ja hän vuodattaa turhautumisensa ja intohimonsa muistikirjan sivuille – erityisesti ihastuttuaan samalla kurssilla olevaan poikaan. Kun Xiomara saa kutsun koulun lavarunouskerhoon, hänelle tarjoutuu tilaisuus tulla kuulluksi. Mutta kykeneekö hän lausumaan ajatuksensa ääneen?
Harlemin kaduille sijoittuva Runoilija X on suorasukainen ja uskalias säeromaani oman äänen löytämisestä ja omien mielipiteiden puolustamisesta. Sävähdyttävä New York Times -bestseller nostaa esiin ajankohtaisia teemoja, kuten rasismin, feminismin ja uskonnon. Teos on   voittanut mm. arvostetun National Book Awardin.

http://geekgirls.fi/wp/blog/2019/03/14/sanassa-on-voimaa-arvostelussa-elizabeth-acevedon-runoilija-x/

 

 

Kirjavinkit kokosi Minna kirjastosta.