Tietoa ja Apua

Tietoa ja taitoa

Tieto- ja taitoalueen sivuilta löydät hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä elämän eri vaiheisiin ja tilanteisiin. Oletko kenties muuttamassa tai tekemässä elämäsi ensimmäistä vuokrasopimusta? Kaipaatko tietoa asumisen eri muodoista? Klikkaa ylälaidan navigaatiosta Asumisen linkkiä ja lue lisää. Opiskelu- ja työelämä -otsikon alle on koottu nimensä mukaisesti tietoa opiskelusta; hakuajoista, opiskelumuodoista jne. Työelämä -osiossa voit tutustua esimerkiksi työnhakuvinkkeihin ja työskentelyyn ulkomailla.

Maailmalle -osiosta pääset tarkistamaan esimerkiksi matkustajan muistilistaa, tutustumaan Au Pairiksi lähtemisen tietoa. Talouden hallinta tarjoilee taasen vinkkejä taloudenpitoon ja kuluttajansuojaan liittyen. Nuorten vaikuttaminen -osiossa on tietoa lasten ja nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista. Sivuilta löytyy tietoa esimerkiksi nuorisovaltuustosta.

Puuttuuko jotakin?

Tietoa ja taitoa -alueen sivuja kehitetään pikkuhiljaa. Jos huomaat, että mielestäsi oleellisia asioita puuttuu tai haluaisit täydentää tietoalueen tarjontaa, ota yhteyttä ylläpitoon tai tule mukaan nuorisotoimen hallinnoimaan toimitusryhmään, joka tuottaa sisältöä näille sivuille.

Älä jää yksin ongelmien kanssa

Arkielämässä tulee joskus vastaan tilanteita, jolloin tuntuu että tarvitaan apua. Aina ei edes parhaan ystävän olkapää ole saatavilla tai se ei yksinkertaisesti riitäkään. Tällaisissa tilanteissa on hyvä tietää, että apua on saatavilla. Tärkeintä on, ettei jää yksin painiskelemaan murheiden kanssa, vaan ottaa rohkeasti yhteyttä auttaviin tahoihin.

Avuntarve on aina yksilöllistä ja riippuu usein monesta eri tekijästä. Mistä avuntarve on syntynyt, ja kuinka apua tarvitseva on tottunut itse käsittelemään asioitaan. Tilanteet vaihtelevat ja ihmiset reagoivat asioihin eri tavoin. Avuntarve voi syntyä esimerkiksi:

  • perhe- tai parisuhdeongelmista
  • muista ihmissuhdeongelmista (kaverit, ystävät, kiusaaminen)
  • murrosiästä tai itsenäistymiseen liittyvistä ongelmista
  • ahdistuksesta, paniikki- tai syömishäiriöistä
  • alkoholiongelmista
  • masennuksesta tms. alakuloisuuden tunteista