Teatteriopisto

Teatteriopisto

Teatteritaiteen perusopetus on tavoitteellista, vuodesta toiseen etenevää ja suunnitelmallista opetusta. Opetus tukee oppilaan omaa kehitystä ja antaa valmiudet ymmärtää teatterin taiteellista luomisprosessia ja teatteria taidelajina. Osallistuminen tuottaa oivalluksia ja elämyksiä antaen ikäkauteen sopivaa tietoa, kokemusta ja harjoitusta teatterin ilmaisukeinoista. Teatteritaiteen opiskelu on yhdessä toimimisen iloa ja hauska harrastus, joka rohkaisee ilmaisemaan itseään ja antaa esiintymiskykyä ja valmiuksia, joista on hyötyä monien eri ammattialojen opintoihin hakeutumiseen.

Teatteriopiston on 6-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille teatteritaiteen perusopetusta antava Valkeakoski-opiston yksikkö. Lakiin taiteen perusopetuksesta perustuva opetussuunnitelma koululla on ollut vuodesta 1996 alkaen. Koulu antaa opetusta teatteritaiteen yleisen oppimäärän perusteiden mukaan.

Miten oppilaaksi päästään?

Teatteriopiston opinnot voi aloittaa myös yläkoululaisena. Oppilaaksi voi hakeutua toukokuussa ja elokuussa pidettävillä tutustumistunneilla.

Missä teatteriopisto toimii?

Teatteriopisto toimii Valkeakoski-opiston kellarisalissa ja Pälkäneen yhteiskoululla Pälkäneen teatterissa. Valkeakosken kaupunginteatterilla kokoontuu valinnaisten opintojen ryhmiä. 

Teatteriopiston löydät myös Facebookista.

Kysyttävää?

Lisätietoja antaa koulun vastuuopettaja Annina Ärölä.
p. 040 355 7016
annina.arola@valkeakoski.fi