Syyskuun lukuvinkit

 Taru Anttonen & Milla Karppinen (toim.): Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) 

Yleisö-Finlandialla palkittu Sankaritarinoita tytöille on kirja rohkeista suomalaisista naisista eri vuosikymmeniltä.
Se kertoo sankareista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää.
Osa on rikkonut lasikattoja, osa on tehnyt ennakkoluulottomia valintoja, osa on edennyt rohkeudellaan.
He kaikki ovat erinomaisia esikuvia meille ­kaikille.
Värikäs ja iloinen teos ilahduttaa kaikkia pienimmistä lukijoista vanhimpiin.
Satumuotoon kirjoitetut tarinat rohkaisevat uskomaan itseensä ja tavoittelemaan unelmia. Olemaan oman elämänsä sankari!

https://varikaspaiva.blogspot.com/2019/02/sankaritarinoita-tytoille-ja-kaikille.html

 

Anders Vacklin ja Aki Parhamaa: Glitch (Sensored Reality 2) – jatkoa kirjalle Beta (Sensored Reality 1)

Pelimaailmaa, scifiä ja historiaa yhdistävän Sensored Reality -sarjan toinen osa vie maailmaan, jossa todellisuuksien rajat hämärtyvät. On aika ottaa peli omiin käsiin!

Vuoden 2118 hypertalvi hautaa Helsingin kaupunkisaaren kauniit kanaalit lumeen ja jäähän. Hurjien lumimyrskyjen lisäksi kuusitoistavuotiasta Bugia, nyt maailman kuuluisinta videopelaajaa, vainoavat kummalliset näyt Shadow Warriors II -pelissä kuolleesta historianopettajasta sekä tuntemattoman tytön muistot menneisyyden maailmasta. Voiko todellisuudessakin olla glitchejä?
Kadonnutta äitiään etsivä Bug aloittaa opinnot legendaarisessa videopeliakatemiassa. Osana opetusta Bug pelaa eeppistä viikinkiaikaan sijoittuvaa seikkailupeliä. Pelin kaaosta ja vaaroja huokuvan myyttisen maailman vuotaessa todellisuuteen kukaan ei ole turvassa. Samalla kulissien takainen valtapeli kiristyy entisestään. Bugin elämä juuttuu painajaismoodiin, jossa huijauskoodit eivät auta. Bug ei aio enää olla nappula muiden pelissä.
Sensored Reality -sarjan toinen osa Glitch vie lukijan takaisin maailmanlopun maailmaan, jossa videopelit ja VR-puvut tarjoavat pakokeinon ekokatastrofista. Glitch tuo kauan odotettua jatkoa niin Betan kuin esimerkiksi Ready Player One -teoksen faneille. Glitch jatkaa Anders Vacklinin ja Aki Parhamaan Sensored Reality -trilogiaa, joka yhdistelee pelimaailmaa, scifiä ja historiaa, ja luo näkymiä ilmastonmuutoksen runteleman maapallon ja Suomen tulevaisuuteen. Trilogia seuraa päähenkilö Bugia hänen selvittäessään vanhempiensa kohtaloa ja pelikorporaatioiden likaisia salaisuuksia, ja sen jokainen osa vie tarinan uudelle peliteknologiselle tasolle.

 https://lukufiilis.fi/kirja-arviot/viikinkeja-ja-hypertalvea/

 

Mats Strandberg: Loppu

Suloisen katkera maailmanlopun saaga teinisarja Skamin hengessä

Olet seitsemäntoistavuotias. On kaunis kesä. Mutta tiedät, että syksyllä kaikki on ohi. Tulee maailmanloppu. Miten kokonaisen elämän ehtii elää yhdessä ainoassa kesässä?

Nuortenromaani Loppu törmäyttää paitsi asteroidin ja maapallon, myös aikuisten ja nuorten maailmat.

Kirjan arvostelut

”Pakollista luettavaa kaikille, jotka haluavat käsitellä ympäristöahdistustaan.” – Sydsvenska Dagbladet
”Ansaitsee nousta syksyn luetuimmaksi ja puhutuimmaksi kirjaksi.” – Dagens Industri
Lopussa Strandberg kirjoittaa upeammin kuin koskaan.” – Stories from the City
Loppu on uskomattoman jännittävä ja hyvinkirjoitettu romaani maailmanlopusta – valtava lukukokemus!” – BTJ

https://www.kirjasampo.fi/fi/node/11731

 

Holly Bourne: Niin käy vain elokuvissa

 

Audrey Winters on saanut romantiikasta lopullisesti tarpeekseen. Ensin hänen isänsä hylkäsi perheen toisen naisen takia, ja sitten hänen poikaystävänsä jätti hänet heti ensimmäisen yhteisen yön jälkeen. Audrey päättää nyt keskittyä lukiossa käymänsä mediakurssin lisäksi uuteen työhönsä elokuvateatterissa. Siellä hän kuitenkin tapaa ohjaajan urasta haaveilevan Harryn, joka on kuin kaikkien romanttisten elokuvien kliseekokoelma yhdessä paketissa. Huono idea, siis. Mutta salamarakkaus iskee silti.

Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa. Tämä vuosisadan rakkaustarina ei sisällä suudelmia lumisateessa, kiiruhtamista lentokentälle tai rakastetun kiipeämistä sisään makuuhuoneen ikkunasta. Siihen kuuluu kipua, hämmennystä, toivoa ja hämmästystä sekä romanttisen viihteen siirappisten, epärealististen ja vahingollisten kliseiden julistamista pannaan. Niin, ja zombeja.

http://adelheid79.blogspot.com/2018/06/it-only-happens-in-movies-holly-bourne.html

 

 

 

Kirjavinkit kokosi Minna kirjastosta.