Demokratia ja minä

EUROOPAN NUORISOVIIKKOA VIETETÄÄN 29.4-5.5.2019 YMPÄRI EUROOPPAA JA

PIRKANMAALLA KAMPANJOIDAAN NUORIVALTUUSTOJEN VOIMIN

Kevät 2019 on perinteisen vaikuttamisen, edustuksellisen demokratian superkevät. Suomessa oli eduskuntavaalit 14.4.2019 ja Euroopassa toukokuun lopulla on Europarlamenttivaalit joiden äänestyspäivä Suomessa on 26.5.2019.

Siksi myös Euroopan nuorisoviikon nimenä on tänä vuonna Demokratia ja minä. Viikolla tarkastellaan ja nostetaan äänestämisen rinnalle erilaisia vaikuttamisen muotoja ja kanavia. Tavoitteena on näyttää miten järjestötyössä, vapaaehtoistyössä ja nuorisotyössä toteutuvat erilaiset demokratian ja vaikuttamisen muodot.

Pirkanmaan nuorisovaltuustot Pirkanmaan maakunnallisen nuorisotyöryhmän tempaisevat viikolla maakunnallisen somekampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä nuorten tietoa vaikuttamisesta ja nuorisovaltuustotoiminnasta kunnissa sekä kerätä nuorilta tietoa siitä, minkälaisia tapahtumien toivoisivat oman nuorisovaltuuston järjestävän kunnissa. Viikon aikana haastekampanjaan ja kyselyyn voi osallistua kuntien nuorisovaltuustojen ja nuorisopalveluiden somessa ja osallistujien kesken arvotaan myös huikeita palkintoja!

Euroopan nuorisoviikko on järjestetty vuodesta 2003. Edellisellä kerralla 2017 järjestettiin yli tuhat tapahtumaa, johon osallistui yli 112 000 nuorta ja nuorten parissa toimivaa ympäri Eurooppaa. Viikon aikana nuoret ja nuorten asiat Euroopassa näkyvät paikallisten tapahtumien lisäksi Brysselissä jossa on viikon päätapahtuma. Päätapahtuma järjestetään 29.-30.4. ja se kokoaa 800 nuorta ja nuorten parissa toimivaa Brysseliin. Päätapahtumaa isännöi Koulutuksesta, kulttuurista, nuorisoasioista ja urheilusta vastaava komissaari Tibor Navracsics.

Seuraa Instagramissa tai Facebookissa Valkeakosken nuorisovaltuustoa @valkeakoskennuva ja Instagramissa @nuortenaani_pirkanmaalla niin pääset mukaan!

Seuraa somessa myös viikon tunnuksia #Youthweek ja #DemocracyandMe

Nuorisoviikon kampanjan järjestämiseen on saatu tukea Erasmus+-ohjelmasta.

Lisätietoja:
Liisa Hietamaa
Koordinaattori
Nuorten ääni Pirkanmaalla-hanke
044423 5456
liisa.hietamaa@tampere.fi