Starttipaja

Starttipaja

Starttivalmennus on Pohjanmaan Ely-keskuksen projektirahoituksella toimiva matalan kynnyksen paja, joka tarjoaa tavoitteellista ja säännöllistä toimintaa syrjäytyneille tai syrjäytymisvaarassa oleville alle 29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea elämäntilanteensa selvittelemiseen ja tulevaisuuden suunnitelmien rakentamiseen. Tärkeimpänä päämääränä on tukea asiakkaiden psyykkistä ja fyysistä työkykyä sekä kehittää arjenhallintataitoja ja tätä kautta parantaa mahdollisuuksia siirtyä työpajoille, koulutukseen tai työelämään.

Työote starttivalmennuksessa on tavoitteellista, kuntouttavaa sekä vahvuuksia ja mahdollisuuksia korostavaa. Valmennus räätälöidään nuoren tarpeiden ja voimavarojen mukaan. Yksilöllisen valmennuksen tukena käytetään pien- ja vertaisryhmiä. Valmennukselle on ominaista yhteisöllisyys ja toiminnallisuus.

Starttivalmennus tukee nuorta löytämään omat voimavaransa ja tasapainon elämäänsä. Se kiinnittää nuoren eteenpäin vievään ja tulevaisuuteen suuntaavaan toimintaan. Päämääränä ovat realististen suunnitelmien tekeminen, tavoitteiden asettaminen ja kestävien ratkaisujen hakeminen.

Starttipaja on auki nuorille ma-to klo 9.00-13.00.
Ohjaajat ovat tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla tai sovittaessa ma-pe klo 8.00-16.00.

Ota yhteyttä:

Kaisa Lahtinen
040 335 7219
kaisa.lahtinen(at)valkeakoski.fi