Opiskelu ja työelämä

Valkeakosken kaupungin kesätyöt

Valkeakosken kaupunki palkkaa valkeakoskelaisia koululaisia ja opiskelijoita kesätöihin kesälle 2018 kolmen viikon mittaisiin työsuhteisiin. Paikkoja on yhteensä 150 kappaletta.
 
Kesätöihin voi hakea vuonna 2002 tai sitä ennen syntyneet nuoret (vähintään 16 vuotta vuoden 2018 aikana täyttävät). 
 
Kesätyöstä maksettava palkka on 590 euroa.
 
Valkeakosken kaupunki on savuton työpaikka. 
 
Kaupungin nuorisotoimessa on haettavana 4 kesäleirityöntekijän sekä 2 keittiöapulaisen paikkaa ajalle 4.6.-24.6.2018.

Kesäleirityöntekijät (kesätyöntekijät) toimivat nuorisonohjaajien apuna 3.-5. luokkalaisten ja yli 6. luokkalaisten lasten kesäleireillä kesäkuussa Kariniemen leirikeskuksessa. Keittiöapulaiset toimivat emännän apuna kesäleireillä.

 
Kaikki Valkeakosken kaupungin kesätyöpaikat ovat haettavissa kuntarekryssä ja te-palveluiden sivuilla (sähköinen haku). Hakuaika on 26.3.-13.4.2018.

 

Kesätyöseteli

Valkeakosken kaupunki tarjoaa kesätyösetelin valkeakoskelaisille yrityksille ja yhdistyksille, jotka palkkaavat vuosina 2001-2002 syntyneen valkeakoskelaisen nuoren kesällä 2018 (2.5.-31.8.2018 välisenä aikana) vähintään kolmeksi viikoksi (min 30 h / vko) työhön. 

Tuen suuruus on 350 euroa. Hakulomakkeita jaetaan niin kauan kuin seteleitä riittää. Seteleitä on varattu 30 kpl. 

Kesätyösetelillä ei voi hakea kaupungin kesätyöhön, eikä työnantajana voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Ohje nuorelle 

  • Tulosta kesätyösetelin hakulomake linkistä,  www.nuortenkoski.fi tai nouda se Nuorisotoimistosta os. Kanavanranta 3 B ja palauta se pian nuorisotoimeen. 
  • Hakulomakkeen palauttaneelle toimitetaan henkilökohtainen sopimuslomake sähköpostitse palautusjärjestyksessä. 
  • Etsi itsellesi työpaikka ja täytä kesätyösetelin sopimuslomake yhdessä työnantajan kanssa. 
  • Toimita täytetty lomake Valkeakosken kaupungin Työllisyyspalveluihin os. Huhtakatu 16, josta postitetaan tilityslomake työnantajalle. 
  • Pyydä työsuhteen jälkeen työtodistus!! 
  • Lisätietoja Työllisyyspalveluista os. Huhtakatu 16 p. 040 335 7206 tai sari.ilovuori@valkeakoski.fi

 

Ohje työnantajalle

· Täytä nuoren kanssa sopimuslomake ja tee nuoren kanssa vähintään kolmen viikon työsopimus, työaika vähintään 30 tuntia viikossa ja huolehdi työnantajavelvollisuuksista.

· Palkattava henkilö ei voi olla perheenjäsen tai sukulainen.

· Maksettavan palkan tulee olla vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

· Toimita saamasi tilityslomake palkkatodistusliitteineen Valkeakosken kaupungin Työllisyyspalveluihin (Huhtakatu 16, 37600 Valkeakoski). Kesätyösetelitilitykset tulee tehdä viimeistään 31.10.2018 mennessä.

· Seteleitä voidaan myöntää samalle yritykselle enintään kolmeen työsuhteeseen saman vuoden aikana.

· Kirjoita nuorelle työtodistus!

· Lisätietoja Työllisyyspalveluista os. Huhtakatu 16 p. 040 335 7206 tai sari.ilovuori@valkeakoski.fi

Opiskelu kannattaa

Suomessa on mahdollisuus kouluttautua monin eri tavoin. Uusien asioiden opiskelu ja oppiminen kannattaa läpi elämän – aina voi oppia uutta! Jokainen rakentaa loppupeleissä itsenäisesti oman oppimispolkunsa ja kouluttautuu valitsemalleen alalle. Vaihtoehdoista on silti hyvä tietää.

Peruskoulun jälkeen on mahdollista pyrkiä opiskelemaan lukioon tai ammatillisiin oppilaitoksiin. Yksi varteenotettava vaihtoehto voi olla ammatin hankkiminen oppisopimuskoulutuksella. Myös lukuisat kansanopistot ympäri Suomea tarjoavat vaihtoehtoja opiskeluun. Monet niistä ovat sisäoppilaitoksia eli opiskelu ja asuminen tapahtuvat samassa paikassa.

Tietenkin uusia asioita voi opiskella myös ilman tutkintoon tähtäävää tavoitetta. Hyviä paikkoja tällaiseen kurssimuotoiseen opiskeluun ovat työväenopistot ja kansalaisopistot. Opistojen kursseille ilmoittaudutaan yleensä erikseen syksy- ja kevätkaudeksi, joten kannattaa seurailla opistojen omaa ilmoittelua.